31 Οκτ 2011

Αχ αυτή η μοναξιά!

Φύγετε όλοι, θέλω να μείνω μόνη μου! Βαριέμαι μόνη μου. Έρχεσαι μαζί για παρέα; Πάλι μόνος μου θα μείνω σπίτι; Θα λύσω μόνος μου τα προβλήματά μου. Έμεινε μόνη της όταν μεγάλωσαν τα παιδιά.Η μοναξιά έχει πολλά πρόσωπα. Μπορεί να σημαίνει ανεξαρτησία, αυτοδυναμία, ψυχική ισορροπία.

Από την άλλη όμως μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης, εγωισμού ή εγκατάλειψης.

Είναι ωραίο να μπορείς να περνάς καλά τις στιγμές που βρίσκεσαι μόνος με τον εαυτό σου. Σημαίνει ότι οι άλλοι γύρω σου δεν χρησιμεύουν για δεκανίκι. Είσαι ικανός να γεμίσεις το χρόνο σου όμορφα και να περάσεις καλά με ότι κι αν κάνεις. Νοιώθεις έτσι πιο δυνατός και μπορείς μετά να γίνεις καλύτερος στις κοινωνικές και διαπροσωπικές σου σχέσεις.
λατρεύω τα χέρια των γονιών μου...


Το άσχημο είναι όταν μένεις μόνος αναγκαστικά. Όταν είσαι νέος, τις περισσότερες φορές μπορείς να το αλλάξεις. Να αντιδράσεις και να δράσεις. Πολεμάς τους δαίμονές σου και όταν τους νικήσεις κερδίζεις πίσω τη ζωή που αξίζει να χαίρεσαι με κάθε τρόπο.

...τόσα χρόνια έδιναν. καιρός να πάρουν κάτι!
'Οποιος γερνάει όμως, τότε εκτός από τις δυνάμεις του, τον εγκαταλείπουν και οι γύρω του. Οι 'φίλοι' εξαφανίζονται. Οι συγγενείς ίσως τηλεφωνήσουν στη γιορτή του να ρωτήσουν με 'ενδιαφέρον' για την υγεία του. Η αξιοπρέπειά του τσαλακώνεται. Του απευθύνονται στον ενικό με την προσφώνηση παππού ή γιαγιά, τέρμα το κύριος και το κυρία. Του λένε τι να κάνει. Εξαρτάται από τους άλλους. Δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα. Μπορεί να μην ακούει ή να μη βλέπει καλά και αυτό στενεύει κι άλλο τις επιλογές των δραστηριοτήτων του. Νοιώθει φυλακισμένος στο ίδιο του το σώμα. Το μυαλό του μερικές φορές δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Τα φάρμακα κάνουν καλό στο ένα και εμφανίζουν παρενέργειες στο άλλο. Η μοναδική του βόλτα είναι η επίσκεψη στο γιατρό ή στα δημόσια ταμεία. Άντε και στην τράπεζα για να πιστοποιήσει ότι ζει.  Περιμένει με λαχτάρα να χτυπήσει το τηλέφωνο, ή να ανοίξει η πόρτα να δει έναν άνθρωπο. Ζει με ανασφάλεια, με το φόβο της φτώχειας και του θανάτου. Τον τρώει η μοναξιά....

Θυμάμαι όταν έχασα πριν από χρόνια τον παππού μου και αργότερα τη γιαγιά μου, με βασάνιζαν οι τύψεις για το χρόνο που δεν τους αφιέρωσα όσο ζούσαν. Και ήταν τόσο απλό. Τόσο εύκολο. Τόσο σημαντικό όμως για εκείνους. Δεν το ζητούσαν, απλά το χαίρονταν όταν το είχαν. Και τώρα οι γονείς μου. Ο μπαμπάς μου άρρωστος και καθηλωμένος για πάντα στο σπίτι, η μαμά μου ο πιστός φροντιστής. Η μόνη τους χαρά είναι το σπάσιμο της μονοτονίας τους, των ατέλειωτων ωρών, έστω με λίγα λεπτά παρουσίας. Ένα γειά. Ένα φιλί. Ένα τηλεφώνημα. Δεν απαιτούν τίποτα, μόνο δέχονται σεμνά ότι τους προσφέρεις. 

Ας δίνουμε μια σταλιά από το χρόνο μας στους μεγάλους μας που μας έχουν ανάγκη. Ας σπάμε λίγο τη μοναξιά τους για να έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν. Ας τους κάνουμε να χαμογελάνε...πραγματικά αξίζει! Δοκίμασέ το και θα νοιώσεις υπέροχα!!!
vL
Words and music by freddie mercury
Sometimes I feel I’m gonna break down and cry (so lonely)
Nowhere to go nothing to do with my time
I get lonely so lonely living on my own

Sometimes I feel I’m always walking too fast
And everything is coming down on me down on me
I go crazy oh so crazy living on my own

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead

Sometimes I feel nobody gives me no warning
Find my head is always up in the clouds in a dreamworld
It’s not easy living on my own

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ελεύθερα.... μπεεεεεεε!